вівторок, 19 листопада 2019 р.

Відкриття памятника Ференца раковці

17-го серпня у селі Шаланки у центрі села в парку біля будинку культури вшанували пам’ятник князя Ференца Ракоці II. на честь події, що на початку 1711 року князь саме в Шаланках останній раз зібрав своїх сенаторів, щоб обговорити, як продовжувати визвольну боротьбу проти Габзбургів. Захід відкрила і ввела бібліотекар села Чегіль Одріен.

Виступаючі - Альохін Віктор, голова села, Грезса Іштван, уповноважений міністра Угорщини, Тілкі Аттіла, депутат угорського ппарламенту - говорили про те, що життя Ференца Ракоці II. є вищим прикладом, як потрібно зробити все, щоб усі нації та народності жили мирно на нашій рідній землі та поважали одинодного. Також було підкреслено, що спадщина Ференца Ракоці II. є нашим спільним скарбом.
У виконанні відомого співака Sasvári Sándora прозвучали фрагменти із угорських історичних опер. В культурній програмі взяли участь учні середньої школи Шаланок, хор пенсіонерів, та хор працівників дитсадка.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Грантова програма Угорщини "Бібліотека що обєднює" для молодих бібіліотекарів

  Бібліотека що об` єднує Грантова програма була оголошена Угорщиною для молодих бібілотекарів.  Я потрапила між переможців і один цілий м...