середа, 27 листопада 2019 р.

ляльковий театр "Дзвіночок"

Мистецтво лялькового театру існує декілька тисяч оліть. З історії нам відомо про домашній театр в інтелігентних українських родинах, зокрема в родині Гоголів, Косачів, Заньковецьких, Крушельницьких, Тобілевичів, Рильських, Марійки Підгірянки. Його роль була не останньою в процесі формування таких митців, як Леся Українка, Іван Карпенко-Карий тощо.

 Проте сьогодні в Україні, за визнанням письменниці О.Забужко, на жаль, уже зросло ціле покоління людей, які не бачили театральних постановок. Багато в чому театр підмінили мультсеріали, художні фільми. Відомо: у спілкуванні з безпосередньою лялькою, яка говорить зі сцени, і спілкується з глядачем наживо, криється неповторний шарм дитячого театру.Психологи вважають, що казки впливають на дітей ефективніше, ніж нудні нотації. Дитяча аудиторія - найщиріша у світі, обманути її дуже важко. Дітям цікавий ляльковий театр. Бо вдома у них є різні іграшки, але вони не рухаються і не ходять, нічого не розповідають і нічого не запитують. А тут ляльки все вміють і, крім того, ведуть з малечею цікаву розмову. 26- го листопада наш ляльковий театр "Дзвіночок" відвідав дитячий садок з новою казкою "Принцеса і Жаба".








Немає коментарів:

Дописати коментар

Грантова програма Угорщини "Бібліотека що обєднює" для молодих бібіліотекарів

  Бібліотека що об` єднує Грантова програма була оголошена Угорщиною для молодих бібілотекарів.  Я потрапила між переможців і один цілий м...